Goedkoop en snel! ’t A’damse budgethuwelijk!

Amsterdam biedt nu een ‘eenvoudig’ huwelijk en een budgethuwelijk aan en dat is goed nieuws want het bedrag dat je kan besparen is ongeveer gelijk aan een paar fabulous Jimmy Choo’s…!

Op dit moment kunnen Amsterdammers kiezen voor een uitgebreide ceremonie. Deze duurt ongeveer een uur en vindt plaats in de trouwzaal of op een zelfgekozen plaats. Kosten hiervoor beginnen vanaf ruim 500 euro. Daarnaast is er het gratis huwelijk. De plaatsen daarvoor zijn echter al meer dan een half jaar vooraf volgeboekt.

Nu kunnen Amsterdammers ook kiezen voor een ‘eenvoudig’  huwelijk of een budgethuwelijk. Hiermee speelt de gemeente in op de wens van stellen om zelf te kunnen bepalen hoe ze willen trouwen.

Eenvoudig huwelijk

Een ‘eenvoudig’ huwelijk of budgethuwelijk regelen kan bij de Stadsloketten, via een Verklaring huwelijk. Het ‘eenvoudige’ huwelijk is snel en goedkoop. Je mag ongeveer 20 gasten meenemen en je staat voor € 297,30 binnen 15 minuten getrouwd en wel weer buiten.

Budgethuwelijk

Het budgethuwelijk is nog sneller en nog goedkoper: in 10 minuten ben je voor € 160,40 getrouwd! De trouwambtenaar houdt geen toespraak. Er zijn geen gasten aanwezig, wel twee tot vier getuigen. De huwelijksvoltrekking vindt plaats in een kleine spreekkamer in het Stadsloket.

Bron tekst: amsterdam.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: