HAAR-ALARM!!

Het stormt, het regent en het giet!

Dat gebeurt natuurlijk wel vaker in ons kikkerlandje, maar zelfs de meest koele kikker raakt van slag bij het vooruitzicht om met pas gekapt bruidshaar de elementen te trotseren.

Want wat doe je als je als het stormt op je huwelijksdag en je toch echt naar buiten moet om op je eigen feestje te verschijnen? Hoe raak je van de kapper naar de kerk zonder dat de wind je nieuwe kapsel uit vorm waait?

Gelukkig bestaan er ook kapsels die wel kunnen opboksen tegen de grillen van Moeder Natuur. REGELNICHTJES zocht de mooiste kapsels voor je uit en heeft een paar simpele tips om je haar in model te houden.

foto: paula o’hara

Heidi vlechten: Is het buiten windkracht 10? Vlechten zijn de perfecte oplossing. Het voordeel van vlechten is dat ze stand houden bij vochtigheid, regen en wind en geschikt zijn voor elke haartekstuur. Variatie tip is de vlecht vast te zetten als een haarband om je hoofd.

Zijdelingse vlecht: Dit kapsel is misschien niet direct bestand tegen regen en storm maar is wel weer heel makkelijk terug in model te brengen zonder dat je hier een kam of spiegel voor nodig hebt. Leg je lokken over één schouder, vlecht ze en zet ze vast met een elastiekje. Het maakt niet uit of er veel of weinig plukken uit je vlecht steken, dit hoort bij de look.

De wetlook: Wanneer je een pony hebt weet je dat regen een regelrechte ramp kan zijn. Wat is een beter anti-regen kapsel dan de wetlook? Door dit met gel naar achter gekamde kapsel lijkt het alsof je door de regen bent gefietst. Met dit kapsel sla je bovendien twee vliegen in één klap want de wetlook behoort tot de meest trendy kapsels van deze zomer. Het haar is strak naar achter in een staart of knot vastgebonden en gefixeerd met een boel haarlak en/of gel. Vergeet de gel of haarlak ook niet mee te nemen zodat je het eventueel later op de dag opnieuw kan aanbrengen.

De twist knot: Pak je haar boven op je hoofd bij elkaar alsof je een hoge staart maakt en zet het (optioneel) vast in een staart met een elastiekje. Vervolgens verdeel je je staart in verschillende stroken en ga je deze ronddraaien, twisten,. Draai de ‘getwiste’ stroken om je staart heen en zet deze vast met schuifspeldjes.

Hoge knot: Met een knot doorsta jij moeiteloos een vochtige dag. Immers, hoe minder haar in je gezicht hoe minder kans dat het slap gaat hangen, krullen of pluizen. Bind je haar samen met een elastiekje in een hoge paardenstaart. Door de lokken van je staart naar boven te borstelen voeg je volume toe. Vervolgens draai je de start rond het elastiekje en zet je de uiteinden vast met speldjes.

Laag, zijdelingse knotje: Net als de zijdelingse vlecht is ook het zijdelingse knotje makkelijk te herstellen. Draai je lokken gewoon weer rond het elastiekje aan de zijkant van je hoofd en fietsen maar. Wil je de knot en het vlechten combineren? Maak een zij-scheiding, leg al je haar naar één kant en creëer een vlecht. Draai vervolgens de vlecht rond zichzelf in een knotje en werk af met speldjes en pinnetjes.

Tips voor dagen met veel wind:
– Haarlak, gel, mousse… op dit soort dagen is een flinke dosis haarlak geen overbodige luxe! Neem vooral wat stylingsproducten mee in je handtas of zorg dat je ceremoniemeester of weddingplanner een SOS-kit meeneemt. Vergeet ook de haarspeldjes niet!

1 Comment

  1. Verliefd schreef:

    Goeie tips geven jullie hier! Pluishaar op je bruiloft is echt vreselijk, en ik spreek uit ervaring 😦
    Groetjes,
    Jasmine

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: