De juiste fotograaf, hoe vind je die?

Maanden hebben jullie uitgekeken naar de grote dag. En als het dan eindelijk zo ver is, vliegt die dag zo voorbij. Hoe fijn is het dan om achteraf nog eens rustig samen naar de foto’s te kunnen kijken van jullie huwelijk.

Het uitzoeken van de juiste fotograaf is nog niet zo eenvoudig. Natuurlijk wil je de beste, maar aan de andere kant wil je er misschien ook niet al te veel geld aan uitgeven. Om te voorkomen dat je op je huwelijk wordt geconfronteerd met een fotograaf zoals in dit filmpje geven de Regelnichtjes een paar tips om de juiste fotograaf te vinden.

Hebben jullie de perfecte fotograaf nog niet gevonden? De Regelnichtjes hebben meerdere gave, talentvolle fotografen in hun netwerk. Voor meer informatie en/of tips neem gerust contact met ons op.

Een paar tips om de juiste fotograaf te vinden:

  • Bepaal welke stijl jullie mooi vinden. Willen jullie een traditionele fotoshoot met veel geposeerde foto’s of juist liever een reportage van de dag? Ga op zoek naar voorbeelden en zoek daar de juiste fotograaf bij.
  • Maak van te voren een afspraak met de fotograaf om te kijken of het klikt tussen jullie. De fotograaf is er de hele dag bij dus is het belangrijk dat je je op je gemak voelt met elkaar.
  • Spreek van te voren de hoeveelheid foto’s en het formaat van de gekozen foto’s af. (Denk aan de meerprijs van eventuele nabestellingen). Stem ook af op welke manier en wanneer de originele foto’s worden aangeleverd (bijvoorbeeld een cd met daarop de foto’s in HD resolutie of afgedrukt in een album).
  • Bedenk van te voren goed waar je graag foto’s van wilt hebben en van wie. Het zou toch zonde zijn als achteraf blijkt dat de fotograaf geen foto van jou met je 100 jarige oma of met het bruidspersoneel heeft gemaakt. Je trouwt maar een keer dus ook voor de fotograaf geldt dat hij maar een keer de kans krijgt om jullie droomdag vast te leggen. Maak desnoods een lijstje met ‘must have’ foto’s.
  • Maak duidelijke afspraken en zet die op papier!

1 Comment

  1. Nova schreef:

    Hallo Regelnichtjes! Leuk artikel! Ik heb hier zelf ook over geschreven en had nog een paar tips bedacht, zoals offertes vergelijken, onderhandelen en na afloop ook je afspraken nakomen (bijvoorbeeld qua feedback deadlines voor fotoalbums, laatste gedeelte van de betaling etc.) Zie > http://fotograafkiezen.nl/trouwfotograaf-gezocht-kiezen-vinden-tips/

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: